Renze J. Klamer

ADULTS ARE ADULTS

Renze is, voor de groep zeker, iemand die waardevrij communiceert. Hij helpt je met inzichten die zo waar zijn dat je ze niet kan ontkennen. Het geeft je kracht en moed om er iets mee te doen.

Het lijkt dan ook zo simpel Zo leuk ook. Je schetst zelf direct een beeld van hoe het allemaal beter kan. Beter moet. De bezwaren en de ja-maren vliegen over tafel maar hij brengt je weer terug, met zachte hand, naar de essentie. Er valt geen spelt tussen te krijgen. Doe je dit toch, dan is dat een keuze. Jouw keuze. Het mag.

Renze geeft je het gevoel dat je het waard bent. Je krijgt vertrouwen. Stimuleert je om dingen los te laten en te doen. Gewoon doen. En we zien wel wat het op gaat leveren. Maar het gaat je iets opleveren, hoe dan ook. En geloof me, scrummen is niet vrijblijvend.

Sjoerd I. van Oort

EXPERIMENTEER!

Sjoerd is snel. Erg snel. Ongrijpbaar en soms irritant. Irritant omdat je weet dat hij gelijk heeft. Dat is echt irritant. En toch doet hij dat op een manier die zo vrij is, zo losjes voelt dat je niet boos op hem kan worden. Dat je er om kunt lachen.

‘De wereld is niet maakbaar!’ roept Sjoerd dan vaak. Ja zeg, gaan we zo beginnen?! Maar het klopt wel. Het is zo leuk om de werkelijkheid binnen te halen. En daar op in te spelen in plaats van stug door te gaan met iets waarvan je beseft dat het eigenlijk geen goed idee is.

Bij Sjoerd kun je niet anders dan toegeven dat je wel anders wil, maar misschien (nog) niet kan. Dat is een mooi vertrekpunt om je mindset ook echt te veranderen. Want agility is geen kunstje wat je toepast.

Yvo E.M. Kaatman

foto.jpg

GEEF VERTROUWEN

Yvo observeert. Hij luistert. Zoekt diepgang. Lijkt soms niets te doen, maar pas op. Ineens komt ie los. Altijd met oprechte intenties. Het type dat altijd, alles durft te zeggen en er ook mee weg komt.

Yvo is wars van regels of gevoelig voor hoe iets hoort. Schakelt intuïtief en kan ontzettend serieus zijn maar altijd afgewisseld met een gezonde dosis humor, relativering en zelfspot. Als zelfbenoemd ambassadeur van vertrouwen heeft hij een extra zintuig ontwikkelt om de 'pijn', bijvoorbeeld in het team op te sporen.

Yvo legt met alles de basis om zelf-organiserende teams te groeien in vertrouwen. In elke relatie en samenwerking, scrum of niet, mag dít niet ontbreken.