Jaloersmakend prettig werken

“Wat een vreemde man is die collega van mij,” verzucht K., “Hij werkt in mijn team maar hij loopt er echt de kantjes van af. Ik kan hem niks maken want hij is er elke ochtend om 8 uur en vertrekt ook stipt om half vijf. En toch hij zal nooit wat extra’s doen. Hij is eigenlijk ook alleen maar met feitjes bezig en zegt niet zoveel. En dat noemen zij nou teamwork?”

Drie weken later spreek ik K. opnieuw, half plagend vraag ik hem hoe het in z’n team gaat. Tot mijn verbazing begint hij enthousiast te vertellen. “Het gaat fantastisch. Ik weet eindelijk wat we aan het doen zijn. Voor het eerst in al die jaren als projectleider heb ik echt het idee dat ik weet wat iedereen doet. En het is nog leuk ook. O, en weet je, die collega waar ik het laatst over had, die zo stijfjes en formeel was? Hij blijkt best een goede vent te zijn. We hebben laatst een persoonlijk gesprek gehad. Hij vertelde dat hij een tijd terug een zware operatie heeft moeten ondergaan en sindsdien er echt op moet letten dat hij een heel regelmatig leven leidt. Hij komt dus op tijd en gaat ook op tijd weg. Dat moet hij doen om te voorkomen dat hij weer ziek wordt."

Ik herinner mij deze aangelegenheid toen ik zag dat de Scrum Guide is vernieuwd. De vijf centrale waarden zijn (gelukkig) weer teruggeplaatst in de officiële gids. Toewijding, Moed, Focus, Openheid en Respect vormen de kernwaarden van Scrum. Die onderbouwen het vertrouwen dat hier van uitgaat. Vertrouwen in elkaar als team, vertrouwen van de omgeving in het team en vertrouwen van de Product Owner om echte resultaten te kunnen halen. De bovenstaande anekdote is daarvan een prachtig voorbeeld. Door open te zijn naar elkaar ontstaat er respect voor elkaar. Vertrouwen in de goede afloop en vertrouwen in elkaars inzet. Een scrumteam maakt vooral hele mooie producten door onderlinge vertrouwen. Wie wil dat nou niet ervaren?

Een week of drie later vertelt K. dat hij het even heel druk heeft: veel zaken te doen en veel af te handelen. Zijn team speelt hem vrij en stelt wat minder vragen. De teamleden lossen zelf wat meer op en geven hem de ruimte om weer op adem te komen. Jaloersmakend prettig werken lijkt me dat.