PROEVERIJ

Zoals een imker de eerste bijenkasten plaatst, zo zetten wij pilot teams op die door ons getraind en gecoacht worden. De Scrum teams gaan voor het eerst aan het werk met Agile. Het is de fase van het leren om te scrummen binnen de organisatie. Wij zijn hier als Trainers aanwezig. 


AANWAS

Nieuwe Product Owners (imkers) worden aangesteld en nieuwe Scrum Teams (bijenkasten) worden opgezet. Onder onze begeleiding worden er meerdere sprints ingezet. Het is de fase van het eigen maken van Agile binnen de organisatie. Wij staan als Coaches klaar.  


BIJSCHAVING

De imkers en bijen zitten in een flow, en hebben een eigen dynamiek en productiecapaciteit. Het is alleen nodig dat iemand meekijkt en adviseert. Deze fase gaat om het excelleren in scrum binnen de organisatie. Wij staan nu vooral als Consultants paraat. 

Agile Coach training
Agile Coaching wordt steeds belangrijker: het goed en grondig toepassen van de Agile en Scrum principes, omgaan met verschillende stromingen en toepassingen zoals Spotify, SAFe en LeSS, de transitie naar een Agile organisatie begeleiden, groepen, teams of squads begeleiden in hun groeiproces naar ‘highly effective teams’. Het zijn allemaal opdrachten die Agile Coaches krijgen. Om je daarop voor te bereiden of je daarvoor beter toe te rusten steken wij veel energie in het persoonlijk trainen en begeleiden van Agile coaches. 

Welke Agile Coach training?
Onze Agile Coach training bestaat in uit twee delen. Een Basic training van vier dagen waarin de basisvaardigheden van een Agile Coach aan de orde komen. Een Advanced of verdiepende training van acht vervolgdagen waarin je als Agile Coach dieper de materie en de praktijk induikt. Zodat je aan het aan van de rit de titel Agile Coach met recht kunt dragen.

Elke dag resultaat
Elke leerdag van de Agile Coach training wordt gedaan volgens de Scrum-in-a-day methode. Dat betekent dat iedere dag in relatie staat tot de hele opleiding maar ook op zichzelf staat en wordt afgesloten met een concreet resultaat binnen het behandelde thema.  

In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel. 
We gaan ervan uit dat je als deelnemer al veel professionele ervaring hebt. Natuurlijk geef je als Agile Coach zelf trainingen en werk je veel met groepen. De combinatie van die kennis en ervaring vinden we erg belangrijk. Om die reden wordt een groot deel van de dag verzorgd door de deelnemers zelf: met lessen uit hun eigen praktijk. Alleen zo kunnen de principes van Agile/ Scrum echt in de praktijk zelf worden toegepast.

 Welke thema’s komen zoal voorbij?
Groepscoaching: De dynamiek van een groep, wat kun je daarmee? Hoe lees je de groep en hoe kun je helpen sturen en waar moet je dan rekening mee houden?

Wat moet er gebeuren?
Faciliteren is een kunst. Het voorbereiden, begeleiden, instrueren van de ceremonies zal bij dragen aan het succes van de groep.

Feedback in de groep
Feedback geven is een van de belangrijkste ‘groei’-elementen in Scrum. Want hoe weet je anders wat je moet verbeteren. Oefenen en leren dus.

Trainen
Onderdeel van ons werk, natuurlijk, maar hoe doe je het eigenlijk? Tips, methodieken en werkvormen uit de praktijk.

Coachgesprekken
Natuurlijk staat de groep centraal in Agile werken, maar de groep bestaat uit mensen en mensen begeleiden en coachen is daarom noodzakelijk.

Motivatie in de groep
Geen mens beweegt zonder motief. Weke motieven zijn er eigenlijk en hoe krijg je ze zichtbaar? En hoe stimuleer je mensen elkaar aan te moedigen?

Visualiseren
Wat is dat eigenlijk? Waarom is visualiseren zo belangrijk? Wat doe het met mensen en processen?

Schaalbaarheid
Hoe ga je om met het transitieproces in een organisatie? En welke ander vormen en uitvoeringen zijn uitvoerbaar?

Intervisie
Hoe word je beter als Agile Coach in je samenwerking met andere Coaches. Hoe pas je de techniek van intervisie toe in de leiderschapsstructuur van je organisatie? Veilig en confronterend tegelijk.

Coachplan 
In de transitie van beginnend team naar effectief team: werken aan een BusDevOps team. Een itererend plan van aanpak bedenken is effectief.

Commercie en stakeholders
Hoe ondersteun je de Product Owners in hun benadering van de stakeholders? Welke methoden zijn er om je eigen werk te beprijzen? Heeft samenwerken op dit niveau effect?

Demo
De proeve van bekwaamheid. Een aanstekelijke presentatie waarin je laat zien dat je Agile Coach bent. Zelfsturend en autonoom.

Elke dag wordt tenminste één les verzorgd door een deelnemer. Daarnaast verzorgen senior coaches van Bijenco (en andere organisaties) belangrijke delen van de training. Met veel interactie en zelfwerkzaamheid. Op de praktijk gericht.

Wat kost deze must-do opleiding?
Kies je voor de Advanced Training dan betaal je €4.990,- (excl. btw). Alleen interesse in de Basic Training? Dan betaal je €2.490,- (excl. btw). 

Interesse?
Wij gaan graag het gesprek aan om samen tot de meest optimale oplossing te komen.
Scrummen doe je immers nooit alleen.

 

Inschrijvingsvoorwaarden Bijenco

Wij bieden workshops, evenementen en opleidingen aan. Soms betaald, soms gratis. Vaak hebben wij een minimaal aantal deelnemers nodig. Dit aantal kan verschillen. Halen we een minimum benodigd aantal deelnemers niet, dan krijg je je inschrijfgeld volledig terug. Verdere voorwaarden vinden wij niet nodig. Als er zich iets voordoet wat we nu niet kunnen voorspellen lossen we het dan wel samen op.